The Lumous Story

Sateisena ja sumuisena päivänä matkalla maapallon toisella puolen särkyi onnenkoruni. Kivet varisivat katkenneesta punoksesta. Löysin puodin jonka omistajatar silmäili koruani. – Voit korjata sen itse, hän sanoi ja avasi oven pajaansa.

Siitä tuli ihmeellinen päivä. Aika katosi, lumouduin! Joka puolella oli kauneutta, eksotiikkaa, kimallusta ja kiehtovaa symboliikkaa, mutta ennen kaikkea rakastamiani korukiviä. Ikään kuin häivähdys unesta olisi tullut todeksi.

Onnenkoruni muuntautui sinä päivänä moneksi. Kivistä punoutui helminauhoja, valmis johti uuteen, toinen toiseen. Se oli kuin meditaatiota, joka yhä jatkuu työprosessissani. Siinä on häivähdys perintöä isoäideiltäni, joista toinen oli mestarillinen kutoja ja toinen Karjalan ja Lapin salaisuuksien tuntija. Siinä on ainesta idän kulttuurien ikiaikaisista opeista yhdistyneenä pohjoiseen rauhaan ja puhtauteen.

Aika katosi, lumouduin!

Kauneus on kaikille yhteistä. Jooga opettaa, että perustamme on universaali ja saamme siitä viestejä kun edes hetkeksi katkaisemme hektisen rytmimme. Korukiven kosketuksessa on yhteys luontoon, ja käsityössä side sukupolvien yksinkertaiseen kauneuteen. Siinä on samaa lumoa kuin auringonnousuissa ja -laskuissa, joihin ei väsy vaan tunne on voimaannuttava.

Uteliaisuus, uuden oppiminen ja unohdettujen kätköjen löytäminen vievät minua eteenpäin. Alkuperäiskansojen mytologiat ovat aarreaittoja, jotka kiehtovalla tavalla yhdistyvät pohjoiseen tyyliimme. Moni asiakas tuo minulle terveisiä omilta löytöretkiltään. Sellainen kohtaaminen on kuin sydämen syke.

Korukiven kosketuksessa on yhteys luontoon.
Breathe & get inspired

Paytrail Logo